Mintea îți poate fi prieten sau cel mai de temut dușman

Viața nu e întodeauna presărată cu flori, artificii și cai verzi pe pereți și nu e mereu sumbră și tristă. Azi poți fii cel mai fericit om din lume iar mâine te poți simții singur. Cred că sentimentul de a fi singur este cel mai sfâșietor în comparație cu celelalte simțuri. Poți fii adolescent, adult, bătrân însă întodeauna poți fii doborât de aceleași gânduri. Uneori poți simții că nu mai poți pur și simplu, îți vine să urlii și să fugi departe, să nu te mai întorci și să uiți de tot. E cumplit să simți lucruri rele.

tumblr_o80e6spmu21rxx1vlo1_500  ”Îmi amintesc acum câteva zile am întâlnit un nene căruia i-a murit fratele, iar acest frate era singura familie pe care o mai avea. Era târziu în noapte și discuta cu alt nene de vârsta lui. Eu eram jos, obosit, având propriile mele gânduri și totuși mi-a acaparat atenția când a spus ”Am rămas singur”, pur și simplu în momentul acela am simțit așa un fior și o stare de credeam că nu o să-mi mai revin prea curând. Nenea ce-l asculta pe cel singur începe să se laude că ”dacă nu și-a întemeiat o familie ca el” și ”dacă nu a făcut lucrurile cum le-a făcut el” va suferi și va suferii mult. Ascultând la discuția celor doi am vrut să intervin, deja îmi dădură lacrimile, vroiam să-i spun „lasă-l mă nene în pace, după ce că-i amărât mai faci și comparații proaste”, dar totuși am tăcut. În acele momente nu-mi venea decât să-i spun o vorbă, căci era singurul ajutor pe care îl puteam oferii. Totuși nu știu cum ar fii putut ieși dintr-o situație ca asta, știu cum e să fii singur o perioadă, dar pentru totdeauna nu știu. M-am simțit incapabil pentru prima oară în viața mea că totuși au trecut zile și eu tot nu am nicio idee. Oare ce aș fii făcut dacă aș fi fost în locul lui? ”

Cel de Sus ne-a lăsat pe pământ ființe raționale cu darul de a alege, și totuși ne-a înzestrat cu un raționament nemărginit iar dacă nu-l folosim în mod pozitiv, vom primii numai negativ. Negativ faci negativ găsești, cam asta poate fi concluzia mea. Nu ai cum să fii o ființa buna cu suflet cald și să ți se întâmple numai rău. Nu ai cum ! Ori ești prost și vezi doar lucrurile nașpa, ori ești sfânt și cam asta le este destinat oamenilor sfinți, să sufere…dar mă îndoiesc că te încadrezi în a doua varianta.

Toți, fie că suntem copii, adulți, bătrâni învățăm, învățăm până la ultima suflare și niciodată nu e prea târziu să înveți, că nu există rău care să nu poată fii tratat.

Și ce e mai rău că ne facem rău cu mintea noastră. Gândul poate fii letal pentru oricare din noi, un gând nașpa te poate doborâ atât de tare cât să nu mai fii bun de nimic pentru urmatoarele săptămâni. Știi vorba aia ”de ce ție frică nu scapi”…

Nu trebuie să-ți fie frică niciodată de nimic, căci nimeni nu a murit de foame, nimeni nu a murit de trai bun și nimeni nu a murit de supărare. Supărarea ți-o faci cu mâna ta, pentru că alegi să-ți concentrezi toate resursele pentru ceva rău. Nu trebuie să renunți niciodată la tine, ridicăte întodeauna din pământ și aratăți ție că cât ai suferi devii și mai puternic. Iar de ție teamă că o să mori de foame dacă nu lucrezi 7/7, 365/365, 24/24 ei bine te cam înșeli. Trebuie să muncești, pentru că așa funcționează lumea, iar acest sistem trebuie să-l respecți pentru că a fost gândit să nu ajungem iara ca pe vremuri, unde era haos și aplicată legea junglei.

Ține-ți inima în piept, nu o da din poartă în poartă pentru că s-ar putea cândva sa rămâi fără ea, iar apoi te vei plânge ”Doamne cu ce am greșit eu?”…hmmm am o vorbă ”Gustă din toate plăcerile vieții da nu exagera doar într-o plăcere”.

TOP
y

Emet nisl suscipit adipiscing bibendum. Amet cursus sit amet dictum. Vel risus commodo viverra maecenas.

r