Răbdarea este o virtute, pe care eu nu o am

Aș cam vrea să fiu mai răbdator să-i pot înțelege pe cei din jur, chiar mie greu și mie uneori să am răbdarea asta, mă omoară așteparea. Răbdarea este o virtute a oamenilor slabi și înceți la minte dar și la acțiune. Nu sunt încet, nu am răbdare așa că nu te aștepta să am stăruință când îmi vei cere asta.


Îmi e peste mână să ascult persoane care se străduiesc să aibă un vocabular academic cu mine, și chiar de multe ori am răbdare să ascult, dar mă gândesc să le spun ”în ochii mei nu ești mai inteligent/ă dacă o da-i în cuvinte pompoase și ție greu și ție să vorbești așa, ca și cum te-ai închina la 5 meniuri de la KFC în fața mea”.


Multă paciență mi-a trebuit să ascult explicații ieftine de la oameni la fel de ”scumpi” care mi-au greșit ori au avut un comportament bipolar și aici nu ma refer la boala psihică…


”Graba strică treaba”, pe bune ?


Când eram mic chiar credeam baliverna asta de zicală, mi se impunea de către cei în vârstă să nu cumva să mă grabesc în viață, pentru că o să dau greș și nu prea o să fiu mulțumit de rezultate. Mă gandeam mereu la ce trebuie să fac să nu mă grăbesc și într-o zi mi-a venit ”brilianta” idee, mă voi întinde pe fotoliu cu un tub de Pringles, niște gorgonzola (o ador) și o sticlă de Nestea, voi privi la ”capatos” sau cum îi spune și mă voi lăsa manipulat de panaramele care apar acolo, voi fi atât de încet la minte încât vor gândi alții pentru mine.


Nu îmi promite niciodată că vei face ceva pentru mine în viitor, nu-mi spune pentru că nu am răbdare să aștept, doar fă-o când e momentul, nu trebuie să-mi demonstrezi prin cuvinte ieftine valoarea ta, pentru mine există persoane serioase și o mână de cioburi care îți vor tăia pielea de le vei strânge.


Voi avea răbdare doar cu cei care au avut răbdare cu mine, doar cu cei ce au făcut lucruri bune fără să le cer eu, doar cu cei ce și-au cerut iertare ori au demonstrat că le pare rău.
ps: Nu am murit și nici nu am dispărut, exist !

TOP
y

Emet nisl suscipit adipiscing bibendum. Amet cursus sit amet dictum. Vel risus commodo viverra maecenas.

r