Străzile sunt făcute pentru toți oamenii, de aceea există trotuare

Toți oamenii au fost divizați în mod egal, de la lingură și furculiță până la un acoperiș deasupra capului și o perna pe care să se odihnească iar majoritatea lor, de-a lungul timpului au avut nevoie de un ”păstor” care să-i manevreze în direcția bună, așa lor le rămânea mai mult timp la dispoziție pentru a face copii, pentru sticlele de zaiber sparte la bar și chiștoacele aruncate pe stradă. Unii din ei le-a strălucit noaptea târziu ceva în cap și au început să nu mai meargă pe stradă, să pășească pe trotuar. Alții au început să se plângă, din neajunsuri și frustrări au găsit vinovați, exact, pe cei care merg pe trotuar.

2a4bfc36510eebdf45f50a741e62a949Fiecare om în viața lui nu le poate avea pe toate, va trebui să sacrifice. Unii sacrifică familii pentru aventuri, alții sacrifică libertatea pentru a se înălța la o treaptă superioară prin căi necinstite, unii deseori sacrifică relații pentru interese dar sunt și cei care își sacrifică familiile pentru artă, stat și protejarea noii generații.

Străzile sunt făcute pentru acei oameni care nu au niciun țel în viață, pentru turma de oi fără creier care abia așteaptă să ajungă acasă de la muncă pentru o partidă de sex, pentru alcoliști, drogați, obsedați, curve și nebuni.

Trotuarele au fost făcute pentru oamenii care nu își murdăresc pantofii, pentru acel gen de persoane care își sacrifică viața personală pentru a conduce turma de oi, pentru a ține ordine și disciplină tot în turmă și desigur de a repara greșelile și stricăciunile produse tot de aceștia .

Imaginează-ți că lucrezi de dimineață până târziu în noapte pentru a aduna delicvenții după stradă ca mai apoi, cei pe care îi protejezi să-ți aducă acuzații (corupt). Toți drogații și toate curvele pe stradă te vor striga ”corupt”, ca mai apoi acestea când vor fi abuzate să vină la tine bocind cu un teatru colosal să-ți ceară ajutorul, protecția. Și exact ! Nu vei fi plătit că-ți riști viața, că îți vei pierde somnul și nici nu te vei plânge că ai nevoie de nu știu ce masaj arab pentru tonifierea muschilor. Dimpotrivă, turma va fugi de tine…și știi de ce? Pentru că nu ești tu cel corupt…

Oamenii proști întodeauna vor da vina pe societate, conducere, prieteni, părinți, destin, țară, Cel de Sus și vor găsi mereu vinovați pentru ce nu functionează în viața lor, pe când cei care merg pe trotuar nu vor găsi vinovați ci vor fi într-o continua concurență cu ei înșiși, nu vor sta să bârfească la colț că ”x” și-a luat mașină din furat, vor fi prea ocupați să se bucure de viața lor și nu pentru că au furat, ci pentru că sunt fericiți. Oamenii sunt fericiți atunci când se cunosc, construiesc și repară. Oamenii sunt nefericiți atunci când viața altora le ocupă mai mult timp decât propria lor viață.

Nu toți pot fi pe stradă așa cum nici toți nu pot fi pe trotuar, ar fi circ și haos.

Înceteză să te mai plângi, opreștete din a găsi vinovați, potolește prostia care te-a copleșit. Priveștete în oglindă și descoperăte. După ce te-ai descoperit, lucrează la asta…mereu. ”După muncă și răsplată”, depinde unde ție ținta.

TOP
y

Emet nisl suscipit adipiscing bibendum. Amet cursus sit amet dictum. Vel risus commodo viverra maecenas.

r