Un suflet nobil și o inimă puternică pot conduce un regat

2c9a0d15b9aacaa5bf900553789b5049cff7ebfa_m  Suflet cald ce poate înțelege răutatea unui om sau a unei situații, va putea percepe, simții fără să i se întample acele emoții, va găsii soluții pentru orice caracter, va putea unge orice rană.

Inimă puternică ce va bate chiar și congelată, străpunsă de săgeți, pusă la zid de sentimente, umilită de dezamăgiri și totuși cu fiecare bătaie va pulsa un sânge nobil ce își va construi cu drag un regat, și nu unul stăpânit de materialism, unul sărac, atât de sărac încât ai vrea să fugi și totuși nu poți.

 

926337d0b6e90a1e225aa00932db06d6  Chiar de vei avea un suflet nobil și o inimă puternică tot nu vei putea să conduci un regat ce nu îți aparține, fiindcă oamenii de acolo nu te vor pe tine, nu vei avea un suflet nobil pentru că vei încerca prin metode nu prea cinstite să ocupi un loc care nu-ți va aparține niciodată.

Mi-am pierdut coroana regatului meu, am fost alungat, am plecat de bună voie uneori, dar niciodată locul meu nu a fost ocupat și niciodată nu va fi ocupat de nimeni. Pășesc încrezător pe pământul meu și știu că nimeni vreodată nu va putea să stăpânească și să conducă așa cum o fac eu. Nu am stat jos să privesc cum alții muncesc pentru mine, spre satisfacția mea ci am apucat de tot ce am putut, să-mi clădesc imperiul iar dacă cineva avea o zi proastă îmi lăsam timpul pentru a face lucrurile să meargă așa cum au mers cu o zi înainte.

Nu ai dreptul să fii supărat atâta timp cât eu voi domni, nemulțumirile se vor rezolva însă egoismul niciodată.

Am plecat din regatul meu spre a găsi alte locuri, alți oameni, altfel de întâmplări dar întodeauna am avut grijă să mă întorc.

20140514_cuba_0629_bw_2  Am lăsat falsa impresie că îmi poți lua coroana și locul, ți-am dat voie să vezi cum e să simți puterea mea și tot ce ai făcut, a fost să îți faci plăcerile și să îmi lași poporul supărat ca mai apoi să îți arăt unde ție locul. Nu îți voi spune să nu încerci, poți veni cu tot arsenalul și tot ce poți să îmi iei ce este al meu, dar voi avea grijă când pleci să îți dai seama că numai o inimă curată poate locui acolo unde domnește ordinea nu haosul. Așa cum cel rău nu a putut domni lumea construită de Cel bun, ci întodeauna a fost doar un instrus care a ispitit, așa vei fi și tu în regatul meu.

TOP
y

Emet nisl suscipit adipiscing bibendum. Amet cursus sit amet dictum. Vel risus commodo viverra maecenas.

r